Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Sub semnul tradiţiei. Căutarea de sine
Expoziţie de icoane pe sticlă – Irina Tapalagă

10 – 22 aprilie 2012, Sala Foaier

Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Irina Tapalagă vă invită cu bucurie marţi, 10 aprilie 2012, ora 18, la vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă realizate de Irina Tapalagă, Sub semnul tradiţiei. Căutarea de sine.
La începutul Săptămânii Mari din Postul Paştelui, traseul spiritual al acestor icoane ne va fi de folos în căutarea şi asumarea propriului drum, cel al libertăţii interioare.

Irina Tapalagă a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secţia Muzeologie. După câteva expoziţii de piese vestimentare în ţară, a plecat în Normandia pentru o perioada de trei ani, unde a participat cu icoane pe sticlă la diverse târguri şi expoziţii. Întoarcerea în ţară a fost marcată de debutul unei cariere în publicitate pe care o continuă şi astăzi cu succes. Colecţia de icoane pe sticlă pe care ne o propune, pe lângă încercarea de a perpetua o tradiţie cunoscută, este specială prin întinderea în timp. Icoanele au fost realizate de-a lungul a douăzeci de ani, ca o paralelă constantă şi foarte dragă a activităţii publicitare.


Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Foaier până pe 22 aprilie, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.
 


înapoi la pagina principală
 
inchis