Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg cu meșteșugari și produse tradiționale, 25 – 27 aprilie 2014
Fundaţia Kogaion 115 organizează Târg cu meşteşugari și produse tradiționale, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 25 – 27 aprilie 2014.
Târgul acestei ediţii reuneşte numeroşi creatori populari din diferite zone ale ţării. Participanţii vor expune ceramică de Corund, ţesături din Suceava, costume din Prahova, icoane pe lemn şi pe sticlă, săpunuri şi creme naturale din Bucovina, obiecte din lemn pictat şi podoabe.

Gospodari pricepuţi au pregătit produse tradiţionale din carne, brânzeturi gustoase, plăcinte şi cozonaci, turtă dulce şi siropuri, zacuscă şi miere, budincă de la Târgul Domnesc şi prăjituri făcute după reţetele bunicelor din Maramureş.

Colecţionarii din curtea interioară îi aşteaptă pe doritori cu nenumărate obiecte cărora trecerea anilor nu le-a luat din frumuseţe.

Grătarele vor fi incinse din vreme pentru vizitatorii târgului. Frigărui de porc sau de pui, pastramă sau cârnaţi, dar şi ciolan cu fasole sau sărmăluţe sunt câteva din preparatele proaspăt gătite ce vor face deliciul pofticioşilor .

Pentru copii am organizat de această dată un atelier de Lână împâslită după metoda tradiţională.
Cei mici vor realiza în miniatură tablouri din lână netoarsă, apă şi săpun, fără alte instrumente de tricotat sau cusut.

Fiecare copil îşi poate păstra tabloul realizat. Preţul atelierului este de 20 lei şi durează aproximativ o oră.

Îndrumător Roxana Ştefănescu (tel. 0747772857 sau mail stefanescu.roxana@gmail.com

Program: zilnic între orele 10:00-18:00

Intrarea la târg este liberă!

Organizator eveniment
Fundaţia Kogaion 115
Director marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

înapoi la pagina principală
 
inchis