Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

CD 17 - Doine, cântece şi jocuri cu Fanfara din Lăpuşnicu Mare – Banat




CD 17 - Doine, cântece şi jocuri cu Fanfara din Lăpuşnicu Mare – Banat

Discul de faţă mărturiseşte despre muzica bunicilor şi străbunicilor noştri bănăţeni, dar şi despre muzica unui trecut românesc mai îndepărtat, care se cufundă treptat în întuneric. Protagonistul său este Ilie Chera „Iucu”, în deplină formă la cei 78 de ani pe care îi avea în momentul înregistrării, cu un ton, o tehnicitate instrumentală şi o frazare de neegalat. Dimpreună cu supravieţuitorii din aceeaşi generaţie, bătrânul Iucu e fericit să ştie că muzica sa a însemnat ceva pe această lume, că strădaniile sale de o viaţă au rodit atunci când se aştepta mai puţin.

Durată totală: 58:16
Broşură: 20 pagini, cu text de prezentare în română şi engleză
Apărut: 2008; înregistrări realizate în 1997
Preț: 24,50 lei




înapoi la pagina principală
 
inchis