Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Atelier de imaginat povești ștampilate | 26 martie 2021
Pornind de la cartea-laborator „Case-n casă” (Editura Martor, 2015), ce-și propune o incursiune pe mai multe voci în universurile reale și posibile ale casei, echipa Atelierului de Creativitate de la Muzeul Național al Țăranului Române organizează vineri, 26 martie, în intervalul 10.00 – 11.30, în cadrul târgului de carte Gaudeamus (varianta online) un atelier despre locuirea de ieri și de azi. Despre cum casele pot spune multe lucruri despre cei care le locuiesc.

Poate ai să descoperi pentru prima dată că țăranul avea case împodobite cu sori, păzite cu „dinți de lup”, sau că putea transforma pământul în vase strălucitoare, în loc de calorifer avea mândrețe de sobă cu cahle, bașca îmblânzea și focul și vântul. Poate o să-ți imaginezi că era mai degrabă un vrăjitor! E un gând tocmai bun pentru a scorni povești despre case, folosind o tehnică ingenioasă de ilustrare – realizarea de ștampile.


Atelier recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani și se va desfășura pe platforma Zoom.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, și este posibilă doar pe baza înscrierii pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com. Participanții vor primi confirmarea, lista de materiale necesare desfășurării atelierului și link-ul sesiunii pe platforma Zoom.

Recomandat și grupurilor de elevi ca activitate în cadrul săptămânii Școala Altfel.
 
înapoi la pagina principală
 
inchis