Catre Tur Virtual




Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Caietele restaurării 2015




Asociaţia Art Conservation Support are plăcerea de a vă invita sâmbătă, 17 octombrie 2015, începând cu ora 11, la Muzeul Național al Ţăranului Român, Sala Acvariu, la lansarea publicaţiei anuale „Caietele restaurării”.

Seria de publicații ACS se continuă prin numărul 4 cu o nouă colecție de articole științifice dedicate conservării și restaurării patrimoniului cultural. În cele 304 de pagini color ale numărului, structurate în peste 20 de articole, ne-am propus să atingem problema extragerilor și a repictărilor. Cele două intervenții care afectează profund atât materia cât și imaginea originală a unei opere de patrimoniu presupun o abordare complexă și documentată din partea specialiștilor. Tocmai din acest motiv am cules informații și împărtășim din experiența colegilor, tuturor celor care își doresc să afle mai multe despre acest subiect.

În cadrul evenimentului de lansare ne oprim asupra restaurării picturii murale de la Manăstirea Tismana. Un studiu de caz foarte complex și corect abordat care va fi prezentat de coordonatorul lucrării dr. Maria Dumbrăvician, Faber Studio S.R.L., cu ocazia finalizării intervențiilor de la acest monument.

La eveniment sunt invitați să participe autorii, specialiști de prestigiu în domeniul conservării-restaurării patrimoniului cultural – restauratori, chimiști, fizicieni, istorici de artă, biologi, reprezentanți ai partenerilor implicați în proiect.
Publicaţia anuală „Caietele restaurării 2015” face parte din proiectele editoriale care îmbogăţesc în această toamnă portofoliul Asociaţiei Art Conservation Support alături de ”Piatra în patrimoniul românesc. Degradări specifice și tratamente adecvate”, autor Iulian Olteanu și ”Pictura murală maramureșeană. Meșteri zugravi și interferențe stilistice”, autor Anca Bratu, Ediția a II-a îngrijită și adnotată de Ana Bârcă.

Parteneri: Muzeul Național al Țăranului Român, Ordinul Arhitecților din România, Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca, Universitatea de Arte George Enescu din Iași, Faber Studio S.R.L., DUCT S.R.L., CERECS Art S.R.L., DANART S.R.L., IORUX TRADE S.R.L. (IORUX RESTORATIONS)

Cartea a apărut cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, din Timbrul Arhitecturii.

Proiect editorial co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.








Mai multe detalii pe www.acs.org.ro
 


înapoi la pagina principală
 
inchis