Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Cinema de vară în aer liber „Germania, Elveţia şi Austria”
4 - 7 iulie 2013, în curtea interioară


În perioada 4 – 7 iulie, Ambasadele Republicii Federale Germania, Austriei şi Elveţiei prezintă, sub cerul liber, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, o paletă variată de filme artistice şi de scurtmetraj din cele trei ţări.

Cinematograful de vară va fi deschis în 4 iulie, la ora 20.00, de către reprezentanţi ai celor trei ambasade, înaintea difuzării filmului artistic austriac „Die Lebenden” din anul 2012 (în germană, cu subtitrare în engleză/română). O tânără îşi explorează trecutul şi caută să afle rolul pe care l-au jucat părinţii şi bunicii în cel de-al doilea război mondial. Cercetările o conduc în Polonia şi o fac să-şi descopere rădăcinile în România.

În 5 iulie, cinematograful de vară prezintă filmul artistic germano-elveţian „Nachtlärm“ (2012, în germană, cu subtitrare în engleză/română). Unui cuplu de tineri părinţi depăşiţi de situaţie, li se fură maşina şi bebeluşul care se află înăuntru, în timpul unei dispute într-un loc de popas. Urmează o cursă nebună de urmărire, în care perechea se confruntă cu diferite dificultăţi şi, mai ales, cu propriile sale probleme.

În 6 iulie va fi prezentat filmul artistic german „Ganz nah bei dir” (2009, în germană, cu subtitrare în engleză). În acest film se îndrăgostesc două caractere foarte diferite, unul plictisitor, închis, straniu, celălalt plin de poftă de viaţă, mare iubitor de muzică, orb. Din acest amestec se nasc multe situaţii diferite şi amuzante.

Pentru ultima zi, 7 iulie, sunt rezervate şapte filme diferite de scurt metraj din cele trei ţări, în care sunt abordate cele mai diverse teme.

Intrarea este liberă în fiecare zi!

Din 5 până în 7 iulie, începerea vizionării este prevăzută aprox. pentru ora 21.00. În caz de vreme nefavorabilă, filmele vor fi difuzate în sala de cinema a muzeului.

înapoi la pagina principală
 
inchis