Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Conferință: Cu Tenda (I). Urme și fragmente de viață aromânească
Muzeul Municipiului București vă invită joi, 6 iunie 2019, ora 18:30, la conferința „Cu Tenda (I). Urme și fragmente de viață aromânească”, pe care Lila Passima o va susține la Palatul Suțu.

Cu un background artistic și vizual și o activitate muzeală de peste 20 de ani, Lila Passima explorează teritorii culturale într-o manieră interdisciplinară, fiind preocupată mai ales de relația dintre imagine și obiect, memorie și text. Expozițiile și publicațiile pe care le-a construit de-a lungul timpului dezvăluie o perspectivă integratoare - în care limbajul vizual se alătură celui etnografic, documentar - și un interes continuu pentru redescoperirea și revitalizarea unui patrimoniu național insuficient exploatat și împărtășit.

Tema conferinței-atelier pe care o propune este produsul celor 4 ani de călătorii prin imaginarul lumii aromânești vechi și contemporane. De la povești și cântece ascultate la obiecte descoperite în colecții și imagini autobiografice. De la texte documentare la expoziții itinerante, de la ateliere pentru copii la instalații sonore. Preocupați de un patrimoniu comun acelor comunități mici, „Lumea Cu Tenda” și tot ce a adunat și cărat cu ea în caravana preumblărilor sale prin Balcanii zilelor noastre recompune aidoma reflexiei unei imagini în oglindă, călătoria noastră, materială și simbolică prin memoria și poetica imaginii.

Alte detalii despre acest eveniment sunt aici: http://muzeulbucurestiului.ro/liliana-passima-ro/

Coordonator: Cătălin D. Constantin

Intrare - 10 lei. Biletele se pot cumpăra în ziua conferinței, de la standul de bilete al Palatului Suțu.


Următoarea conferință:

Joi, 13 iunie 2019, ora 18:30, conferința „Cu Tenda (II). Povești, imagini și sunete călătoare prin memoria vie a Balcanilor”, susținută de Lila Passima 
înapoi la pagina principală
 
inchis