Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

De la Henri IV la Dobrogea, antropologie medico-legală şi arheologie
În preambulul expoziţiei Dobrogea. Între pământ şi mare, amprenta timpului şi a omului, Ambasada Franţei în România, Institutul Francez din Bucureşti şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită la conferinţa domnului Philippe Charlier De la Henri IV la Dobrogea, antropologie medico-legală şi arheologie, care va alea loc în ziua de 18 mai, ora 18.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Studioul Horia Bernea.

Invitat: Domnul Philippe Charlier este conferenţiar universitar, medic practician în Serviciul de Medicină Legală al Spitalului Universitar din Garches şi cercetător la Laboratorul de Etică Medicală al Universităţii Paris 5. Autor al mai multor lucrări, a contribuit la identificarea şi autentificarea rămăşiţelor umane ale personalităţilor celebre ale istoriei Franţei.
 înapoi la pagina principală
 
inchis