Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Crăciun Țărănesc | 18 - 20 decembrie 2020
Asociația Urban Events vă invită de vineri, 18 decembrie, până duminică, 20 decembrie 2020, între orele 10.00-18.00, la o nouă ediție a evenimentului de promovare a gastronomiei, artei urbane și meșteșugurilor tradiționale românești Crăciun Țărănesc. Intrarea este liberă. Accesul se face prin Strada Monetăriei și ieșirea prin B-dul Ion Mihalache.
 

Vă așteptăm cu cele mai gustoase preparate tradiționale de post și de dulce: miere și zacuște, turtă dulce și plăcinte „Poale-n brâu”, cozonaci și baclavale, preparate din carne de porc specifice Sărbătorilor, murături dar și preparate gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți: Coșul pentru masa de Crăciun (sărmăluțe, salată de Boeuf, piftie de porc „Pomana porcului”), varză murată călită cu jumări, ciolan de porc în sos de vin și foi de dafin, păstrăv la grătar cu mămăligă și mujdei pe degustate, așa cum cere tradiția la Piața Țărănească!

Meșteri și artizani din toate colțurile țării aduc cu ei cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun, icoane și vitralii, obiecte din lemn și sticlă, ceramică tradițională, felicitări de Crăciun, ii și lână împâslită, jucării și țesături.

Nu vor lipsi, nici de data aceasta, obiectele de colecție aduse de anticari din lăzile de zestre ale satelor românești: ii, fote, catrințe, vâlnice, mobilier țărănesc, cufere, unelte gospodărești, roți de car, blidare, fețe de masă, pânză de casă, covoare. Mai puteți achiziționa bijuterii, tablouri, numismatică, porțelanuri, carte veche sau diverse obiecte vechi, pentru cunoscători. Monetăria Statului este prezentă cu medalii și cu noile felicitări de Crăciun.

Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți. În incinta evenimentului masca de protecție este obligatorie.

Organizator: Asociația Urban Events
Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: asociatiaurbanevents@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/

 
înapoi la pagina principală
 
inchis