Catre Tur Virtual




Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Harta creativității județului Dâmbovița




Asociația cultural-educativă „Ambasadorii prieteniei” prezinta proiectul „Harta creativității județului Dâmbovița – instrument de formare culturală și antreprenorială a elevilor de liceu”.

Pe 10 noiembrie, începând cu ora 10.30, câțiva dintre elevii și creativii participanți la proiect vor ilustra succinct domeniul în care s-au cunoscut și vor prezenta produsul final al activității lor din ultimele șapte luni – Carte despre minte pricepere și îndrăzneală, care a apărut la Editura Cetatea de Scaun din Târgoviște.

Cuvânt înainte (Carte despre minte, pricepere și îndrăzneală)

Vă prezentăm vârful iceberg-ului care este proiectul Harta creativității județului Dâmbovița – instrument de formare culturală și antreprenorială a elevilor de liceu. Între aprilie și noiembrie 2012, Asociația cultural-educativă “Ambasadorii Prieteniei” din Târgoviște a desfășurat un proiect foarte ambițios, pe care, atât de aproape de finalul demersului nu îl poate descrie mai amplu sau mai riguros. Acum un an, am depus la Administrația Fondului Cultural Național un proiect de educație culturală, prin care ne propuneam să îi provocăm pe aproximativ 20 de elevi din liceele târgoviștene să ia contact cu fenomenul creativității, cu antreprenoriatul din domeniul cultural și să prezinte publicului local ce au înțeles din această experiență.

Ce veți vedea în acest catalog, este doar o mică parte din ce a intenționat proiectul și, sperăm, că și din ce înseamnă inovație și creativitate economică în județul nostru. Unii dintre elevii înscriși în proiect s-au retras pe parcurs, din diferite motive, nu am ajuns la toate companiile sau persoanele care desfășoară activități creative, iar acolo unde am fost, nu am reușit să obținem informații foarte consistente, întotdeauna. Acestea sunt rațiunile pentru care am definit din start prezentarea noastră, drept un vârf de iceberg.

Chiar dacă nu vă vom expune aici tot procesul pe care l-am parcurs în cele șapte luni ale proiectului, am considerat util să vă împărtășim cât putem de mult din demersul nostru inedit pentru că dorim să extindem provocarea către întreaga comunitate locală (nu doar elevii și familiile lor au nevoie de inspirație de la cei curajoși și imaginativi);
Acest catalog este destinat, cu precădere, elevilor care nu au participat la proiect, ca și tuturor persoanelor interesate de educația copiilor, oamenilor care au idei de afaceri, dar nu au destulă determinare să înceapă ceva concret, autorităților care nu sunt destul de atente la toate posibilitățile de dezvoltare ale județului și oricărui om obișnuit pentru care bunul simț este firul conducător în viață.
Le mulțumim elevilor care au scris poveștile acestui catalog, le mulțumim creativilor care ne-au oferit interviuri, le mulțumim partenerilor care ne-au finanțat sau ajutat la formarea elevilor și, vă mulțumim dumneavoastră, cititorilor care nu veți arunca pe un raft acest material fără să îl fi răsfoit măcar.

Corina Leca – coordonatorul proiectului

Finanţare: Administraţia Fondului Cultural Naţional, Centrul jud. de cultură, Consiliul local-Primăria Târgoviște și BCR.
 


înapoi la pagina principală
 
inchis