Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Icoana de acasă
expoziție de icoane pe sticlă realizate de Raluca Jurcovan

1 – 9 septembrie 2012, Sala AcvariuMuzeul Național al Țăranului Român vă invită în ziua de 1 septembrie 2012, la ora 17.00, la Sala Acvariu, la vernisajul expoziției de icoane pe sticlă realizate de Raluca Jurcovan, Icoana de acasă.

Prin intermediul acestei expoziții, Raluca Jurcovan vă propune să aruncați un ochi pe ferestrele vechi de aproximativ o sută de ani și să întrezăriți icoana de acasă al cărei autor de geniu este țăranul român din diferite zone ale țării.

Raluca Jurcovan este absolventă de Drept și de Regie de film și de televiziune. Icoana de acasă este prima sa expoziție de pictură țărănească pe sticlă și se constituie ca un răgaz de meditație înaintea sărbătorii Nașterii Maicii Domnului.

Lucrările sale se caracterizează prin sinceritatea demersului artistic, cu rezultate care vor încânta sufletul vizitatorului.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 9 septembrie 2012, între orele 10.00 și 20.00, în Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

Intrarea este liberă.
 

înapoi la pagina principală
 
inchis