Catre Tur Virtual




Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Osânda cărţilor




Spectacolul de teatru Osânda cărţilor, dedicat Centenarului Marii Unirii, după un text scris de părintele Bogdan-Aurel Teleanu şi regizat de actriţa Simona Pandele, se va desfăşura vineri, 30 noiembrie 2018, ora 19, la Muzeul Național al Ţăranului Român, Studioul Horia Bernea.

Osânda cărţilor, un spectacol de mare sensibilitate, surprinde tragedia unei familii de ţărani, care – ca multe altele din România - se străduieşte de-a lungul timpului să înțeleagă cu inima şi mintea planul lui Dumnezeu cu ea şi naţiunea din care face parte, o naţiune care nu arată pumnul, ci dorește să lupte pentru cauza cinstirii jertfei tuturor eroilor săi.

Spectacolul conţine scene puternice, interpretate cu convingere de o trupă de tineri actori coordonaţi de Simona Pandele. Din distribuţia acestui spectacol fac parte actorii Simona Pandele, Răzvan Răduţă, Ana Maria Carablais, Beatrice Rubică/Maria Ene, Axel Moustache şi Andrei Ciopec (voce), precum şi copiii David Tudor (voce) şi Dragoş Ene (voce).

Osânda cărţilor - un proiect de teatru puternic, apreciat de critica de specialitate pentru valoarea sa literară, educativă şi documentară - recreează personaje din viaţa reală, care se bazează pe o cercetare derulată pe parcursul a aproape patru ani în arhivele vremii.

Acest proiect se desfăşoară cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB şi al Parohiei Mavrogheni (Pr. paroh Radu Mureşan) din Bucureşti.





 



 


înapoi la pagina principală
 
inchis