Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Piaţa ţărănească 11- 13 noiembrie
Piaţa Ţărănească adună laolaltă, într-o nouă ediţie a târgului de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti, zeci de producători tradiţionali şi meşteşugari iscusiţi. Ii veţi găsi de vineri pană duminică, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, între orele 10.00 - 18.00. Intrarea este liberă.

Coşurile şi vitrinele vor fi încarcate de:
- brânzeturi de toate neamurile de la Bran (telemea, brânză de burduf, simplă, în coajă de brad, urdă dulce sau sarată, caş afumat),
- caşuri şi caşcavele specifice zonei Argeșului, dar şi vestita telemea din Marginime, brânzeturi de capră şi alte specialitaţi.
- pastramă simplă sau afumată, la sare sau cu baiţuri naturale pregatită în diferite gospodării din Braşov, Argeş sau Sibiu,
- preparate din carne de porc, oaie, gâscă, capră, pui de la Botosani, Iaşi , Argeş, Galaţi.
-cozonaci delicioşi , din Moldova.
- zacuşti de toate felurile: de vinete, de ghebe şi alte conservăraie de casă de sezon, gemuri şi dulcețuri bucovinene şi maramureșene, vestitele murături ale lui Nea Puiu: pepene galben murat, asortate, conopidă, mere şi pere murate , siropuri naturale de muguri de brad, merișoare, din diferite fructe de pădure.
- sucuri naturale de mere, miere, vin şi palincă de Zalău, ţuică, ceaiuri, alifii şi tincturi de leac din Apuseni, legume de sezon din gospodării ţărănesti (Jud. Teleorman)
- vestita turtă dulce, covrigi de Pitesti şi de Buzău, ciocolată de casă, grilas, fondante şi halviţă de la Arad, dulciuri unguresti, kurtos kalacs, prăjituri de casă din Muntenia, Maramures şi Bucovina.
- grătare încinse şi vin fiert, mici, tochitură, mămăliguţă caldă, sărmăluţe şi alte bunătăţi, pregatite sub ochii vostri de gospodinele de la Hanul Hangiţei, bulz ciobanesc şi pastramă la ceaun de la nea Ardelean.
Nu vor lipşi mesteşugarii care impletesc şi olăresc cu atata măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramică, produse artizanale din lemn pentru bucătării de gospodine casnice, oale de sarmale de ceramică, căciuli, fulare şi alte impletituri pentru sezonul rece, căciuli de blană din Moldova şi alte obiecte meșterite cu drag şi pricepere.

La Piaţa ţaranească totul se ia pe degustate!

Între 11 şi 13 noiembrie , de la 10:00 pană la orele 18:00, la MTR. Intrarea este liberă!
Pentru detalii suplimentare:
Corina Berariu – organizator
0744 86 00 82 office@tacticevents.ro

 


înapoi la pagina principală
 
inchis