Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Piața Țărănească

1 – 3 august 2014

Intrarea liberă!

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! vă invită, de vineri până duminică, la un nou târg de vară, din 1 până în 3 august 2014, între orele 10.00 și 18.00, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român.
Şi-au anunțat prezența meșteri și artizani din diferite zone etnografice: cojocari din Gornovița, jud. Gorj, olari, cioplitori și țesătoare din jud. Vâlcea, iconari din Dâmbovița și Ilfov, țesătoare din Bucovina, negustori cu mobilier și unelte țărănești din jud. Brașov și Sibiu, bijutieri cunoscători ai meșteșugului sticlei și alamei, doamne care lucrează cu lână împâslită, croșeturi și împletituri.

Li se alătură tineri artiști cu bijuterie contemporană, obiecte casnice de lemn pictat sau ornat cu tehnica șervețelului, vestimentație și încălțări pictate manual, sticlă pictată, jucării realizate din lemn sau alte materiale reciclabile, ceramică și obiecte decorative, plante de leac sau săpunuri naturale.

Negustori din toată țara vor fi prezenți cu țesături, mobilier, ceramică și alte obiecte țărănești din toate zonele țării, dar și cu obiecte din perioada interbelică: cărți, patefoane, porțelanuri, bronzuri, bijuterii.

Ca de obicei, puteți târgui fel de fel de bunățăti: legume proaspete, turtă dulce și covrigi, păjituri tradiționale, cozonaci și fel de fel de cofeturi, plăcinte de Turnu și poale-n brâu, miere și țuică, dulcețuri și siropuri naturale, kürtős kalács, balcavale și cafea turcească la nisip.

Gospodine pricepute din Dâmbovița vor pregăti la ceaun mâncare ca la bunica acasă: ciorbă de fasole cu afumătură, ciolan fiert în vin, varză călită cu cârnați, legume și ciuperci la grătar, lipie coaptă.

Copiii se pot juca alături de meșteri și artizani la atelierele de creativitate sâmbătă și duminică:

Roata olarului și pictură pe farfurii – realizare ceramică de HorezuFam. Iorga
Tablouri din flori naturale – Dan Marinescu
Pictură pe tricouri și magneți – Simona Văduva
Icoane pe lemn –Florian Cantaragiu


Organizator: Tactic Events
Corina Berariu- Event Manager
Tel: 0735 441 304
Fax: 031 424 34 88
E-mail: office@tacticevents.ro
Facebook: https://www.facebook.com/ptaraneasca


înapoi la pagina principală
 
inchis