Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Piața Țărănească și Meșter(Ești)!
18 - 20 septembrie 2020
Asociația Urban Events organizează Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)! în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din 18 până în 20 septembrie 2020. Programul este 10. 00 -19.00, iar intrarea este liberă. Intrarea se face prin strada Monetăriei și ieșirea prin bulevardul Ion Mihalache.
 

60 de producători, meșteri populari, artizani și colecționari din toate zonele țării aduc cu ei toate cele bune ale toamnei, comori din lăzile de zestre și obiecte lucrate manual.


Așa cum cere tradiția la Piața Țărănească, toate se iau pe degustate. Veți putea târgui fructe și legume de sezon, conserve de toamnă, miere și produse apicole, pălincă și țuică, sirop de cătină și limonadă, must proaspăt de la mustăria tradițională, preparate din carne și brânzeturi, prăjituri de casă, sarmale și preparate la ceaun, pastramă și tochitură, bulz ciobănesc și fel de fel de preparate gustoase.


Nu lipsesc colecționarii de antichități care vă vor purta cu poveștile și obiectele lor în timpuri de demult. Aduc cu ei lucruri din casele țărănești și de oraș: mobilier vechi, unelte din gospodăria țărănească, țesături, costume vechi, carte veche, porțelan, artă sacră, lăzi de zestre, cufere, instrumente muzicale, alămuri, dar și colecții aniversare de la Monetăria Statului.
 

Meșteșugari și tineri artiști din toată țara vor fi prezenți cu: icoane, ceramică, păpuși, vitralii, lemn, cojoace și papuci, bijuterie tradițională și handmade, săpunuri de casă, ii și straie țărănești, fețe de masă, ștergare și fel de fel de țesături, sticlă, lână împâslită, tablouri, pernuțe din lavandă, decorațiuni din piele, sticlă și metal, marochinărie, daruri numai potrivite pentru cei dragi.


Va rugăm să manifestați responsabilitate față de voi și cei din jurul vostru, respectați distanțarea socială și purtați mască! Condițiile de vizitare sunt afișate în cadrul târgului.


Organizator: Asociația Urban Events
Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
e-mail: corina@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/ptaraneasca
 

   


înapoi la pagina principală
 
inchis