Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg de Sânpetru
Fundaţia Kogaion 115 organizează Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, de Sânpetru de vară, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în perioada 27-29 iunie 2014.
Curtea muzeului va fi gazdă pentru meșteri și creatori populari, continuatori ai tradiției populare românești, artizani ce vor fi prezenți la târg cu ceramică de Horezu, ii lucrate cu multă migală de femei pricepute din Breaza, costume deosebit de frumoase din Gorj, măști populare, icone pe sticlă sau pe lemn.

Nu vor lipsi nici produsele din gastronomia tradițională precum turtă dulce din Covasna, cozonaci moldovenești, prăjituri de casă, plăcintă, miere și siropuri naturale, zacuscă și brânzeturi de capră, vin din Vrancea, legume și fructe de sezon.

Pentru cei care vor să retrăiască amintirile vacanțelor în satul bunicilor, anticarii vor expune unelte tradiționale, lingurare, mobilier crestat, lăzi de zester sau căuce.

Sfârșitul postului Sfinților Petru și Pavel este o invitație la un regal de preparate din pește, bucătarii pregătind la ceaun deliciosul borș de crap și mămăliguță, saramură de crap și crochete de pește.

Vacanta a început așa că atelierele de creativitate sunt în toi.
Atelierul de confecţionat tablouri din flori naturale continuă și în această ediție, dl. Dan Marinescu având multe lucruri interesante de dezvăluit copiilor.

Înscrieri la telelefon: 0745 862 063.
Micile domnișoare își pot confecționa singure genți, bentițe sau brățări la Atelierul de împletituri din hârtie, sub îndrumarea Anei Hincu (telefon: 0765 827 038, e-mail: ana_hincu@yahoo.com).
Băieții pot afla tainele prelucrarii lemnului în cadrul atelierului condus de meșterul Viorel Bangală (telelfon: 0748 126 032, e-mail: viorelbangala@gmail.com).

Program: zilnic între orele 10:00 și 18:00

Intrarea la târg este liberă !

Organizator eveniment
Fundaţia Kogaion 115

Director marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

înapoi la pagina principală
 
inchis