Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg de Sfântă Maria Mare


Fundaţia Kogaion 115 organizează, în perioada 14 – 16 august 2015, între orele 10 și 19, Târg de Sfântă Maria Mare, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, nr. 3, cu intrare liberă.

Păstrând spiritul autentic al tradiţionalelor sărbători populare româneşti, meşterii prezenţi la târg îi aşteaptă pe bucureşteni cu o sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere şi mult suflet: icoane pe lemn şi pe sticlă, ţesături tradiţionale din zona Moldovei sau Sighisoarei, costume tradiţionale din toate zonele etnografice, obiecte de gospodărie din lemn cioplit, măşti populare şi vase de ceramică.

Pentru cei care işi serbează ziua onomastică, puteţi găsi în târg cadoul perfect: ii minuţios brodate cu mătase sau cu mărgele, bijuterii din porţelan sau din alamă, împletituri din fibre naturale, obiecte de vestimentaţie picate manual, accesorii din piele, jucării din materiale ecologice, obiecte din sticlă modelată manual, plante de leac şi flori proaspete.

Se pot târgui pentru masa festivă fructe si legume de sezon, cozonaci bucovineni şi prăjituri de casă, vin de Vrancea şi miere, turtă dulce de Covasna, siropuri şi şerbeturi pe alese.
Pe Aleea Samurcaş şi în curtea interioară, iubitorii de antichităţi pot găsi obiectul mult dorit la colecţionarii de artă.

Mâncăruri delicioase, pentru toate gusturile, vor fi proaspăt gătite la ceaun sau la grătar, iar berea rece va stinge setea zilelor toride ale lui gustar: ciolan cu fasole, bulz cu mămăliguţă, sarmale, ciorbă de peşte, frigărui şi cârnaţi la grătar, însoţiţi de gogoşari umpluţi cu varză murată.

Organizator eveniment

Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803;
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

înapoi la pagina principală
 
inchis