Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg de Sfânta Maria Mică
Fundaţia Kogaion 115 organizează Târg de Sfânta Maria Mică,
în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român,
în perioada 4 – 6 septembrie 2015


Cea mai mare sărbătoare a toamnei, Naşterea Maicii Domnului, adună laolaltă meşteri pricepuţi din diferite zone ale ţării. Aceştia îşi expun obiectele lucrate de ei cu multă măiestrie: covoare ţesute la război, icoane, chimire, ii brodate cu mătase, măşti populare, genţi şi accesorii din piele naturală, împletituri din fibre vegetale, straie și podoabe tradiţionale.

De aici, vizitatorii pot alege şi cadouri cu totul deosebite pentru cei dragi: obiecte de sticlărie sau de ceramică pictată, bijuterii din porţelan, vestimentaţie din lână împâslită, din in sau din mătase pictată manual, obiecte de decor confecţionate din tărtăcuţe, cosmetice naturale, jucării din lemn sau hăinuţe pentru copii.
Pentru mesele festive se pot târgui fructe şi legume proaspete, pâine făcută doar din ingrediente naturale la cuptor de lemne, brânzeturi proaspete şi afumate din lapte de capră sau de vacă, miere, vinuri pe alese, sucuri naturale, turtă dulce, cozonaci moldoveneşti, plăcinte, prăjituri de casă, dar şi baclava sau cataif.

La târg pot fi savurate şi preparate din gastronomia traditională: sărmăluţe în foi de varză cu mămăliguţă, fasole la ciaun cu ciolan afumat şi borş de crap, fără a lipsi de pe grătar micii, frigăruile sau cârnăciorii de oaie.
Anticarii din curtea interioară şi de pe Aleea Samurcaş sunt pregătiţi cu lăzi de zestre, blidare, unelte vechi de gospodărie, ciubere, lingurare, mobilier ţărănesc crestat sau pictat, costume populare autentice, ţesături tradiţionale, vase din ceramică.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!
Program zilnic: 10.00-19.00

Organizator eveniment:

Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

înapoi la pagina principală
 
inchis