Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul 100 de Tradiții Românești // 2 – 4 iulie 2021
În perioada 2 – 4 iulie 2021, Asociația Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea la târg este liberă!


Păstrând spiritul autentic al sărbătorilor populare româneşti, meşterii prezenţi la acest târg îi aşteaptă pe bucureşteni cu sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere şi mult suflet: icoane pictate pe lemn și pe sticlă, zgărdane şi cingători cu mărgele, covoare ţesute la război, măști populare, ii și fețe de masă cusute manual, obiecte pentru gospodărie din lemn cioplit sau din alamă, vase de ceramică pictate cu motive tradiționale.

Cei care doresc să se bucure de obiecte unicat făurite de artizanii veniţi la târg pot admira și târgui vestimentaţie cu broderie manuală, bijuterii din argint, genți și încălțăminte din piele naturală, uleiuri și creme din lavandă, cosmetice handmade, dar și îmbrăcăminte din bumbac pentru copii și jucării croșetate din lână.

Oferta gastronomică este foarte bogată: preparate din carne făcute după rețete străvechi, brânzeturi proaspete de capră și cașuri maturate în coajă de brad, pâine cu maia, fructe și legume de la producători, diverse sortimente de miere și tincturi, țuică de prune, vinuri, plăcinte de casă și chiroști, turtă dulce, înghețată artizanală. Nu vor lipsi delicatesele preparate de „Casa Tanti Maria”. Din cele peste 150 de produse ale familiei din Lunca Gârții, 22 sunt atestate „produs montan”. Amintim doar dulceața de fragi și de nuci verzi, zacusca de bureți și cea de ciuciuleți, siropurile de cătină și de brad. Restul le puteți descoperi și degusta la târg.

Anticarii expun obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, costume populare din toate zonele etnografice ale ţării, unelte pentru ţesut sau pentru lucrat pământul.

Mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite, iar berea artizanală rece va stinge setea zilelor calde ale lunii lui Cuptor. Meniul bucătarilor este pentru toate gusturile: ciolan de porc la cuptor, sărmăluțe la ceaun, gulaș de vită, ardei umpluți, păstrăv fript pe plită.

Vă așteptăm cu drag!

Program: zilnic între orele 10:00-19:00.

Organizator eveniment:
Asociația Kogaion 115
Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

 
înapoi la pagina principală
 
inchis