Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

CD 9 - Muzică veche din Moldova de Sus




CD 9 - Muzică veche din Moldova de Sus

Discul conţine o muzică post-fanariotă de o dulceaţă şi savoare care i-a sedus pe recenzenţii englezi şi francezi. Interpretul principal, Constantin Lupu, a cules-o de-a lungul ultimelor decenii de la cei mai valoroşi lăutari ai ţinutului şi a refăcut-o, în aceleaşi coordonate stilistice, dar la un nivel tehnic superior. Discul include şi ultimele înregistrări vocale şi instrumentale ale lui Constantin Negel, unul din cei mai pricepuţi şi rafinaţi cobzari ai Moldovei rurale.

Durată totală: 68:57
Broşură: 20 de pagini, cu text de prezentare în română şi engleză
Apărut: 2004; înregistrări realizate în 2002-2003
Preț: 24,50 lei





înapoi la pagina principală
 
inchis